Ta hand om varandra!

På grund av händelser som hänt i veckan så vill jag ta upp detta med att ta hand om ens systrar och vad man borde göra för de vi älskar för Allahs skull
 
  • Att älska sina systrar för Allahs skull
Detta är en kärlek utan koppling till några världsliga intressen eller baktankar . Sann systerlig kärlek är en relation vars renhet är härledd från ljuset av islamisk vägledning (Dr. Mohammad A. al- Hashimi ) . Det är en länk som länkar en muslim till sin syster , oavsett geografiskt ursprung , etnicitet , hudfärg , hårfärg , ögonfärg , eller språk . ( Det är ) en obligation baserad på tro på Allah ( swt ) som är större än alla våra små futtiga divisioner.
.
“The Believers are but a single brotherhood….” [Al-Hujuraat 49:10]
 
  • Hon är snäll, trogen och likvärdig.

Vikten av att vara godhjärtad nämns i Koranen hundratals gånger!
 
  • Hon möter sina vänner med värme, vänlighet och ett leende.

I Muslim står det att våran kära profet saw sa: “Do not think little of any good deed, even if it is just greeting your brother with a cheerful countenance."
Det är vetenskapligt bevishet att om man ler så stimulerars vissa kemikalier i kroppen (endorfiner) som i sin tur höjer ens välmående.

“Your smiling at your brother is an act of charity (sadaqah)” [reported by at-Tirmidhi who said it is hasan gharib)

 

  • Hon är uppriktig
Uppriktighet är en av de mest grundliga principerna av islam och en central del av tron. Utan uppriktighet så är en systers tro inte giltig och hennes islam är värdelös.
 
Också, våran kära Profet (fred vare med Honom) sa: “None of you truly believes until he likes for his brother what he likes for himself” [Agreed upon] It is impossible to do this without sincerity.
 
  • Hon är tolerant och förlåtande emot sina systrar

Ibland så verkar det som att det är enkelt att bli arg på våra systrar i islam om i stort sett allt. Men en äkta muslim sväljer sin ilska och är snabb på att förlåta sin syster, samt ser ingen skam i att göra så.
Istället ser hon det som en god gärning som kan få henne komma närmare till Allah.
 

“…[those] who restrain anger and pardon (all) men – for Allah loves those who do good.” [Al-‘Imran 3:134]

  • Hon skvallrar inte och går inte bakom ryggen på någon.

Den troende kvinnan skvallrar inte och går inte bakom ryggen på någon. Hon vet att det är Haram.

“…. Nor speak ill of each other behind their backs. Would any of you like to eat the flesh of his dead brother? Nay, you would abhor it. But fear Allah: for Allah is Oft-Returning, Most Merciful.” [al-Hujuraat 49:12]

Den troende kvinnan håller tungan i styr och talar bara gott om hennes systrar och kommer ihåg orden från profeten saw

Att ha två ansikten är också en sida av detta. Och faktiskt är en tvåsidig person sedd som en av de värsta personerna i Allahs syn. Våran kära profet saw sa: “You will find among the worst people in the sight of Allah on the Day of Resurrection, the one who is two-faced, who approaches some people in one way and others in another.” [al-Bukhari & Muslim]

  • Hon ber för sina systrar i deras frånvaro
En godtrogen Muslimah som verkligen gillar för henner systrar de hon gillar för sig glömmer inte att be för sina systrar i deras frånvaro. Detta e en praktisk demonstration av systerlig kärlek och omsorg.

Det är dokumenterat av al-Bukhari i al-Adab al-Mufrad att “The quickest prayer to be answered is a man’s supplication for his brother in his absence.”

 


Kommentarer
Sarah

Jag älskar dig för Allahs skull! ❤️❤️❤️😃

Svar: Älskar dig med <3 <3 <3
Muslimahtips

2013-12-21 @ 19:00:06
URL: http://www.striveforjannah.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0